W kwietniu w naszej firmie odbyły się warsztaty cukiernicze prowadzone przez pana Michała Doroszkiewicza- Mistrza Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywcy III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014r, zdobywcy tytułu Branżowa Osobowość Roku 2015. Jest trenerem młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe. Zdobyte doświadczenie jako Head Pastry Chef w restauracji MICHELIN* stared oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa.
Możliwość uczestnictwa w warsztatach to dla naszych cukierniczek ogromna możliwość rozwoju. Doskonalenia umiejętności pod okiem Mistrza, czerpanie inspiracji, nauka kreatywności to tylko część korzyści z tego typu szkoleń.
Coraz wyższe wymagania konsumentów przekładają się na konieczność ustawicznego podnoszenia jakości wypieków, a co za tym idzie kwalifikacji cukierników. Dobry warsztat już nie wystarcza – do rozwoju umiejętności zawodowych niezbędne są inspiracje i możliwości poznawania światowych trendów.
W załączeniu przedstawiamy fotogalerię z warsztatów.