O nas

Miło nam Cię poznać

Miło nam Cię poznać Firma Polskie Piekarnie powstała w 2004 roku. Założycielami spółki są Witold Grab, Gabriela Grab i Iwona Rudek.
Właściciele od początku istnienia firmy kreatywnie wpływają na jej rozwój i odgrywają kluczową rolę w efektywnej realizacji założonego planu działania. Lata 2004-2011 to dla właścicieli firmy czas wytężonej pracy i dynamicznego rozwoju firmy, uwieńczony licznymi sukcesami. W pierwszych latach istnienia spółki, zespół Polskich Piekarni działa jako grupa fachowców wynajmowanych przez przedsiębiorców z branży piekarniczej, wspomagając ich działania dążące do poprawy wyników sprzedażowych i ekonomicznych zakładów. W maju 2005 roku firma kupuje swój pierwszy zakład w Libuszy koło Gorlic. Od pierwszej chwili działalności produkcyjnej wspólnicy określają szereg priorytetów, z których najważniejszym jest kryterium jakości wytwarzanych produktów. W celu osiągnięcia założonych celów jakościowych „Polskie Piekarnie” postawiły na odpowiedzialność, uczciwość zawodową pracowników, ich doświadczenie zawodowe i przekonanie o ciągłej konieczności podnoszenia kwalifikacji.

Stworzenie z indywidualistów jednego zgranego zespołu to efekt ciężkiej pracy i doświadczenia w kierowaniu grupami ludzi. Takie zorganizowanie kadry pozwoliło firmie wejść mocnym krokiem na rynek piekarniczy a chwilę później cukierniczy i do chwili obecnej zwiększać sukcesywnie udział „Polskich Piekarni” w tym sektorze rynku. Lata 2005 i 2006 r. to okres organizowania „Polskich Piekarni” faza kreatywności, ogromna mobilizacja, pracowitość, wiara we wspólny sukces, solidarność zawodowa i zespołowa.

Efektem tych działań jest szereg sukcesów firmy:
  • 2008r. – zajęcie drugiego miejsca na prestiżowym Ogólnopolskim Konkursie organizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa „Sposób na sukces”
  • 2011 r. - Ministerstwo Gospodarki wyznaczyło „Polskie Piekarnie” jako jedynego reprezentanta naszego kraju na szczycie Parlamentu Europejskiego poświęconego małym i średnim przedsiębiorstwom „European SME Week Summit” a także do reprezentowania Polski w broszurze wydanej przez Parlament Europejski zachęcającej Europejczyków do budowania karier zawodowych poprzez własną działalność gospodarczą – „Sekrety sukcesu 2011”.
  • 2014 r. - Kapituła nagrody Orzeł Agrobiznesu na podstawie analiz przedstawionych danych i opinii zewnętrznych przyznała Polskim Piekarniom nagrodę Orła Agrobiznesu Otrzymują ją firmy i banki posiadające udokumentowany sukces rynkowy potwierdzony wynikami sondaży wśród konsumentów i klientów. Laureatem tej nagrody zostaliśmy także w roku 2015.
  • 2014 r. – zajęcie pierwszego miejsca w plebiscycie na Najsmaczniejszą Cukiernię Ziemi Gorlickiej oraz na Najpopularniejszą Piekarnię Ziemi Gorlickiej
  • 2015 r. - przyznanie przez Lożę Ekspertów certyfikatu „Doceń polskie – TOP PRODUKT” dla następujących produktów: pierogi z kapustą białą, pierogi ze szpinakiem i serem feta, chleb tradycyjny, placek malinowy król. Otrzymują je produkty najwyższej jakości, których receptura bazuje na polskiej tradycji i polskich surowcach.
  • 2015 r. – otrzymanie pierwszej nagrody w konkursie „Szukamy smaku bieckiego piernika”. Kapituła konkursowa pod przewodnictwem p. Ewy Wachowicz tytuł przyznała piernikowi Kasztelan Biecki.

20160405_144705 zmni20160405_110547 zmn20160405_11064420160406_08222120160406_08253720160405_145117